10 Aralık 2009 Perşembe

Anahtar Kelime Aracı'nın arama hacmi istatistikleriyle ilgili olarak neleri bilmem gerekiyor?

Anahtar Kelime Aracı'nın Yerel Arama Hacmi: [Veri Bulunan Son Ay] ve Genel Aylık Arama Hacmi sütunlarında, arama hacmi istatistiklerini bulabilirsiniz. Bu istatistikler, Google'a ve arama ağına girilen arama sorgularından anahtar kelimelerinizle eşleşenlerin yaklaşık sayısını gösterir.

Arama hacmi verileri birkaç yönden yararlı olabilir:

  • Hesap yapısı: Özellikle alakalı olduğunu düşündüğünüz, yüksek trafik alan tek bir anahtar kelimeyle reklam grubu oluşturabilirsiniz. Bu yöntem, o terim için reklam metnini ve bir açılış sayfasını ayrıntılı olarak hedeflemenize olanak sağlar.
  • Bütçe planlaması: Bütçenizi gerektiği gibi planlayabilmek için anahtar kelimelerinizin alabileceği trafik miktarını öğrenin.
  • Anahtar kelime seçimi: Bütçeniz dahilinde nitelikli potansiyel satış sağlama olasılığı en yüksek olan anahtar kelimeleri seçin.

Aşağıdaki ayrıntıları da göz önünde bulundurun:

  • Arama hacmi dalgalanması: Web trafiği, mevsime, güncel olaylara ve daha başka çeşitli faktörlere göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, anahtar kelimelerinizin aldığı arama hacmi miktarı da sürekli dalgalanır.
  • Yer ve dil hedefleme: Anahtar Kelime Aracı'na bir reklam grubu içinden erişirseniz, Yerel Arama Hacmi sütunu, kampanyanızın ülke ve dil hedeflemesini etkiler (bir bölgeyi veya şehri hedefliyorsanız, yalnızca ülke gösterilecektir). Bağımsız veya harici Anahtar Kelime Araçları kullanırsanız, ülke ve dil seçimleriniz bu sütunu etkileyecektir. Genel Aylık Arama Hacmi sütunu, her zaman tüm ülkeler ve tüm dillerdeki trafiği gösterir.
  • Eşleme türü: Anahtar Kelime Aracı istatistikleri, Eşleme Türü açılır menüsündeki seçiminize bağlı olarak değişir. Geniş'i veya Kelime Öbeği'ni seçerseniz, bu araç, anahtar kelimelerin reklamlarınızı tetikleyebilecek belirli varyasyonlarını göz önünde bulundurur. Negatif'i seçerseniz, bu araç, terimin geniş eşlemeli anahtar kelime olarak eklenmesi durumunda kaç gösterim elde edileceğini gösterir. Anahtar kelime eşleme türleri ile ilgili bilgi edinin.
  • Tarih aralığı: Yerel Arama Hacmi sütununda, elimizde veri bulunan en son aya ait arama hacmi istatistiklerini görebilirsiniz. Genel Aylık Arama Hacmi sütununda, son 12 aylık döneme ilişkin aylık ortalama arama hacmi gösterilir.

Anahtar Kelime Aracı istatistikleri ile ilgili daha fazla bilgi edinin.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed

Yorum Gönder



 

Google AdWords: Anahtar Kelime Aracı -Keyword Tool Copyright © 2009 Premium Blogger Dashboard Designed by SAER