10 Aralık 2009 Perşembe

Değişiklik Geçmişim aracını nasıl kullanırım?

Değişiklik Geçmişim aracı, hesabınızda 1 Ocak 2006'dan bu yana yaptığınız değişiklikleri görüntüler. Hesap geçmişinize bu şekilde kolayca erişerek, hesabınızı maksimum performans elde edecek şekilde yönetme konusunda bilinçli kararlar verebilirsiniz.

Değişiklik Geçmişim aracına nasıl erişeceğiniz aşağıda açıklanmaktadır:

  1. adwords.google.com.tr/select/ViewExternalAllChangeHistory adresinden Değişiklik Geçmişim aracına doğrudan erişebilirsiniz. Oturum açmanız istenebilir.

  2. Filtre ayarlarını seçin. Değişiklik Geçmişim aracındaki sonuçlara dört farklı şekilde filtre uygulayabilirsiniz:

    • Tarih aralığı: Belirli bir dönemdeki değişiklikleri görüntülemek için Tarih aralığı içinde bölümündeki açılır menüleri kullanın. 1 Ocak 2006'dan bu yana yapılan değişiklikleri görebilirsiniz.

    • Etkileyen düzey: Değişikliklerini görmek istediğiniz kampanyanın adını girin. Yazmaya başladıktan sonra öneriler listesinden seçim yapabilirsiniz. Ardından, görünen ikinci alana bir reklam grubunun adını girerek sonuçları daha da daraltabilirsiniz. Ya da yalnızca hesap düzeyinde yapılan değişiklikleri görmek için "Yalnızca hesap" veya tüm kampanyalarda yapılan değişiklikleri görmek için "Tüm değişiklikler"i girin.

    • Değişiklik türü: Değişiklik türüne göre filtre uygulamak için onay kutularını kullanın. Yapılan tüm değişiklikleri görmek için Tümü seçeneğini veya sonuçları daraltmak için bir veya daha fazla değişiklik türünü işaretleyin. Her bir değişiklik türünün ne anlama geldiğini öğrenin.

    • Kullanıcı: Hesabınızı farklı giriş bilgilerine sahip birden fazla kullanıcı yönetiyorsa, belirli bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen değişiklikleri görmek için Yapan bölümündeki açılır menüyü kullanabilirsiniz.

  3. Değişiklik Geçmişine Filtre Uygula'yı tıklayın. Seçilen parametrelere göre hesabınızda meydana gelen değişiklikler, grafik halinde görüntülenmenin yanı sıra liste halinde de gösterilir.

  4. Her bir değişiklikle ilgili daha fazla bilgi edinmek için Tüm ayrıntıları göster'i tıklayın. Görünümü basitleştirmek için Tüm ayrıntıları sakla'yı tıklayın.

  5. Değişiklik geçmişini dışa aktarmak için .csv olarak indir'i tıklayın.

Örneğin, son iki hafta içinde günlük bütçenizde ve tıklama başına maliyet (TBM) tekliflerinizde yapılan tüm değişiklikleri görmek istiyorsanız, işe ilk açılır menü kümesinde ilgili tarih aralığını seçerek başlayın. Ardından, Etkileyen düzey alanına "Tüm değişiklikler"i girin ve Bütçe ve TBM etiketli kutuları işaretleyin (Tümü'nün işaretlenmediğinden emin olun). Son açılır menüden Tüm kullanıcılar'ı seçin ve Değişiklik Geçmişine Filtre Uygula'yı tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed

Yorum Gönder



 

Google AdWords: Anahtar Kelime Aracı -Keyword Tool Copyright © 2009 Premium Blogger Dashboard Designed by SAER