10 Aralık 2009 Perşembe

Reklam grubu içinden kullanılan, bağımsız ve harici Anahtar Kelime Araçları birbirlerinden farklı mı?

AdWords Anahtar Kelime Aracı'nın şu üç sürümü bulunur: reklam grubu içinden kullanılan araç, bağımsız araç ve harici araç. Bunlar arasında bazı farklılıklar vardır. Bu farklılıklar, aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır:

I. Reklam grubu içinden kullanılan araç: Anahtar Kelime Aracı'na bir reklam grubu içinden eriştiğinizde, performans bilgileri aşağıdakilere dayanarak görüntülenir:

Örneğin, aynı reklam metni ve anahtar kelimeleri içeren, ancak farklı yer ve dil hedeflemesine sahip iki farklı reklam grubundan anahtar kelimeler oluşturursanız, bu anahtar kelimeler için farklı arama hacmi bilgileri görüntüleriz. Hedefleme seçimine bağlı olarak bu değerlerde belirgin bir düşüş veya artış görebilirsiniz.

Bu sürüm, seçilmiş anahtar kelimeleri, araca eriştiğiniz reklam grubuna doğrudan eklemenize olanak tanır.

II. Bağımsız araç: Anahtar Kelime Aracı'na adwords.google.com.tr/select/KeywordTool adresinden eriştiğinizde, araç, ayarlarınızı veya performans geçmişinizi dikkate almadan anahtar kelime sonuçları sağlar. Anahtar kelime listenizi oluşturmayı bitirdiğinizde, hesabınıza anahtar kelimeleri eklemek için sağlanan açılır menüleri kullanarak bir reklam grubunu seçebilirsiniz.

III. Harici araç: Bu araç, bir AdWords hesabına sahip olmak veya hesabınızda oturum açmak istemiyorsanız yararlı olur. Araca adwords.google.com.tr/select/KeywordToolExternal adresinden erişebilirsiniz. Araç, ayarlarınızı veya performans geçmişinizi dikkate almadan anahtar kelime sonuçları sağlar.

Aracın bu sürümü, anahtar kelimeleri hesabınıza doğrudan eklemenize olanak tanımaz:

  • Önceden bir AdWords hesabınız yoksa ve oluşturmak istiyorsanız, AdWords'e Kaydolun'u tıklayın. Hesap oluşturmak için kaydolma sihirbazını izleyin.
  • Önceden bir AdWords hesabınız varsa ve bu anahtar kelimeleri reklam gruplarınızdan birine eklemek istiyorsanız, metin, .csv (excel için) veya .csv indirme biçimi bağlantılarından birini tıklayarak anahtar kelime listenizi dışa aktarın. Daha sonra, dışa aktarılan anahtar kelimeleri kopyalayın ve tercih ettiğiniz reklam grubuna yapıştırın. Daha fazla bilgi edinin

Anahtar Kelime Aracı'nın kullanımıyla ilgili talimatların tamamını inceleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder | Feed

Yorum Gönder



 

Google AdWords: Anahtar Kelime Aracı -Keyword Tool Copyright © 2009 Premium Blogger Dashboard Designed by SAER